The Finishing touch

Kwaliteitkwaliteit

Voorwaarde voor duurzaamheid van uw product is dat het galvaniseerproces met grote zorg wordt uitgevoerd. Bij ons wordt de inhoud van de baden tijdens alle processen frequent gecontroleerd. Dit waarborgt een hoge en constante kwaliteit. Daarnaast zorgen regelmatige steekproeven aan de eindproducten voor een voortdurende controle van de gebruikte instellingen.
Onze processen voldoen dan ook aan de internationale standaard ISO 1456, 1458 en 2081. Sinds 1997 zijn wij ISO-9001 gecertificeerd en hebben wij ruime ervaring in het maken van kwaliteitsrapporten. Daarvoor hebben wij de beschikking over gekalibreerde meetapparatuur.

Zoutsproeitestkast 1 Sinds begin 2014 hebben wij de beschikking over een eigen zoutsproeikast, indien gewenst kunnen wij zoutsproeitesten uitvoeren om zodoende de kwaliteit van de door ons aangebrachte zinklaag te bewijzen. Wij voeren deze test uit volgens de daarvoor geldende norm NEN-EN-ISO 9227.

 

 


Milieuloko_milieu

Galvaniseren hoeft niet langer een grote belasting voor mens en milieu te zijn. Bij de keuze van apparatuur en processen is daar maximaal rekening mee gehouden. Al onze installaties voldoen aan de modernste eisen op het gebied van Arbo en milieu.

Eigen proceswater

In tegenstelling tot veel andere galvaniseerbedrijven maakt Loko voor haar proces geen gebruik van het waterleidingbedrijf, maar van een uniek en nieuw ontwikkeld systeem. Hierbij worden twee nabijgelegen grondwaterwellen gebruikt. Na het oppompen van het grondwater wordt zuurstof aan het water toegevoegd. Hierna wordt het weer teruggepompt in de grond. Door het zuurstof zetten de voor ons storende stoffen zich af in het zand. Hierdoor ontstaat een voor spoelwater bruikbare waterbuffer in de grond.

Eigen waterzuivering

Wij beschikken over een eigen waterzuiveringsinstallatie die al het spoelwater dat wordt gebruikt zodanig zuivert dat het aan de strenge lozingseisen van deze tijd voldoet.

Schone lucht

Alle damp die tijdens het proces vrijkomt, wordt via de badrand afgezogen. Daarna wordt het via een tweetal gaswassers schoon gewassen en naar buiten afgevoerd.