The Finishing touch

Verzinken:

Loko is gespecialiseerd in electrolytisch verzinken van uiteenlopende producten van verschillende basismaterialen zoals ijzer, koper, messing en gietijzer.Loko_Album_250x250_09

Verzinken van gietijzer is een bijzonder proces dat niet bij elk galvanisch bedrijf mogelijk is. Wij maken gebruik van zure zinkbaden waarmee het toch mogelijk is gietijzer te verzinken.

Dit proces kan worden uitgevoerd op al onze trommellijnen (kleine tot middelgrote producten), en/of onze hanglijn (grote of kwetsbare producten). Om de zinklaag extra te beschermen zijn er bij ons diverse nabehandelingen mogelijk. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid uw product te verpakken en bij u of uw afnemer te bezorgen.

UltraProtect®1000:

Wij hebben in samenwerking met onze leverancier een uniek proces ontwikkeld dat een uitstekende corrosiebescherming biedt.

Nabehandelingen

PassiverenLoko_Album_250x250_14

 

Topcoat

  • Gleitstar® (een transparante dompellak)

Trommellijnen

Bij het trommelverzinken worden de producten in roterende trommels gestort waarin ze door de verzinklijn worden getransporteerd. Trommelverzinken wordt in de meeste gevallen toegepast voor kleinere producten zoals bouten, moeren, schroeven en buisbevestigingen. In de meeste gevallen spreken we hierbij over stortgoed.

Trommellijn 1:Trommels met een inhoud van 200 liter met schijfcontacten, uitermate geschikt voor grotere producten of producten die in elkaar haken. Capaciteit max. 1.000 kg/uur.
Trommellijn 2:Trommels met een inhoud van 240 liter met kabelcontacten, geschikt voor kleine en grote producten. Capaciteit max. 1.500 kg/uur.

Hanglijn

Bij het hangverzinken worden de producten één voor één aan een rek gehangen en daarna door de verzinklijn getransporteerd. Hangverzinken wordt in de meeste gevallen toegepast voor grotere producten of kwetsbare producten die tijdens het trommelproces kunnen vervormen of beschadigen.
Ieder product gaat door de hand waardoor de kwaliteit van het eindproduct beter kan worden gewaarborgd.

Hanglijn:Afmeting max. 3.000 x 1.200 x 800 mm. Capaciteit max. 1.500 kg/uur.